Schermafbeelding 2020-10-30 om 09.11.41.

" VERWARMING"

Eén van de belangrijkste investeringen voor de woning is het verwarmingssysteem.

Deze zal in grote mate het comfort bepalen. U maakt er van uw huis een warme thuis mee!

Deze keuze moet dus wel doordacht gebeuren.

Wij houden niet alleen rekening met de verschillende soorten verwarmingssystemen,

maar ook met de aankoopkost zowel als de kosten in het verbruik…

Want een woning verwarmen kan duur zijn.

Luyts verwarming helpt u met het uitkiezen van een duurzaam verwarmingssysteem, aangepast aan uw noden en budget.

Onze vakkennis en jarenlange ervaring met de systemen van hoogstaande kwaliteit waarmee wij werken, zijn uw garantie op een duurzame, energiezuinige en ecologisch verantwoorde installatie.

Wij leveren elke nieuwe installatie af met een officieel 1ste- indienststellings rapport.

   U gaat verwarmen op gas? 

De meest voorkomende gasketel is de gascondensatieketel. Deze recupereert de rookgassen voordat die door de schouw afgevoerd worden. De ketel past zijn vermogen automatisch aan, bij wisselende weersomstandigheden, en naargelang je warmtebehoefte. 

           wist je dat we met condenserende toestellen de broeikasgassen met ongeveer 15% kunnen verminderen? (bron.WTCB)

 

modellen:
- gasketel met warmwaterproductie met boiler

- gasketel met sanitaire warmwaterwisselaar

voordelen:

- toepasbaar op alle verwarmingssystemen

- ook interessant met propaangas in bulk

- nu ook met A-label pompen die tot 75% energiezuiniger zijn

- eenvoudige rookafvoer via muur of dak met aangepaste buizen

- zéér zuinig en gemakkelijk in onderhoud

- tweejaarlijks onderhoud

 

                                         

Een stookolieketel heeft een brander die de stookolie verstuift samen met lucht en gecontroleerd tot verbranding brengt. Traditioneel zijn dit dikwijls gietijzeren ketels, maar tegenwoordig worden ze ook gemaakt in plaatstaal en aluminium. Door verstrenging van de milieu-en energiewetgeving zullen vanaf 2016 enkel nog condenserende stookolieketels verkrijgbaar zijn. De warmwaterproductie gebeurt altijd met een boiler.

 

modellen:

- stookolieketel met een brander

 - condensatie stookolieketel

voordelen:

- u bent onafhankelijk in de keuze van uw leverancier.

- u koopt op het voordeligste moment, en de hoeveelheid die u wenst

 - een heel veilige brandstof

 - bij jaarlijks onderhoud zeer energiezuinig en milieuvriendelijk

 - flexibel in gebruik en toepasbaar op alle verwarmingssystemen

 - Als u een ketel van 20 jaar of ouder vervangt door een comdesatieketel, bespaart u ongeveer 40% energie

                                 

         

 

 

 

Schitterend idee, aangezien onze zon174.000 terawatt aan energie per dag gratis naar onze aarde straalt .

Het is alleen maar logisch om hiervan gebruik te maken om onze huizen te verwarmen, en af te koelen.

Onder ons tabblad groene technieken kan u meer info alsook realisaties vinden van door Luyts geïnstalleerde warmtepompen!

Schermafbeelding 2020-10-30 om 09.34.36.

 U gaat verwarmen met stookolie? 

  U gaat verwarmen met een warmtepomp?

animated-smoke-gif-transparent-13.gif

                               Hoe gaat u de warmte in huis verdelen?

Door middel van Vloerverwarming?

Bij vloerverwarming stroomt het warme water door buizen, die verwerkt zitten in de chappe en geven zo hun warmte af aan de chappe. Dit systeem bestaat voor 100% uit stralingswarmte, wat een hoger gevoel aan comfort geeft. Het resultaat? Een constante en gelijkmatige temperatuurverdeling. Vloerverwarming neemt geen plaats in: u moet er geen rekening mee houden bij de inrichting van uw leefruimte.

Vloerverwarming is zuinig omdat ze functioneert met een lagere temperatuur. Deze produceert overwegend voelbare stralingswarmte die volgens de meeste mensen aangenamer aanvoelt. Er circuleert ook minder stof in de ruimte, wat allergielijders zeker zullen appreciëren.

Bij vloerverwarming werken we steeds met meerlagenbuizen van Henco.

Die bestaan uit meerdere lagen: de binnen- en buitenkant zijn vervaardigd uit kunststof (PE-Xc) met een hoogwaardige verbindingslaag waartussen zich een overlangs gelaste aluminiumlaag bevindt. In tegenstelling tot de gewone kunststofbuis zonder aluminium biedt de meerlagenbuis het voordeel dat ze geen zuurstof doorlaat en zo corrosie geen kans geeft. 

De buizen zijn vormvast wat sneller werken mogelijk maakt bij het plaatsen van de vloerverwarming. Kunststofbuizen zonder aluminium zullen na het plooien altijd proberen terugkeren naar de oorspronkelijke stand.

De plaatsing zelf kan op 5 verschillende manieren gebeuren : op een noppenplaat, op staaldraad, op U-profielen, met behulp van tackerclips of via een droog systeem waarbij de buis niet rechtstreeks in contact komt met de dekvloer.

Wij verkiezen meestal het Tacker-systeem: hier wordt op de isolatielaag een kunststoffolie gelegd en vervolgens bevestigen we de buis aan de isolatieplaat door middel van tackerclips. Vervolgens brengt men de dekvloer aan.

Voordelen van vloerverwarming 

  • Geschikt voor elke vloerbekleding

  • meer woonruimte

  • bespaart energiekosten

  • 10 jaar garantie

  • Behaaglijke warmte

  • Gezonde lucht

  • Mogelijk met elke energiebron

  • Topkwaliteit op alle niveaus

Of door radiatoren?

Een geschikte radiator voor elke woning!

Bij radiatoren wordt uw huis verwarmd via een combinatie van straling en convectie. Het warme water stroomt door de buizen of platen die op hun beurt stralings- en convectiewarmte afgeven. Een radiator heeft een grotere waterinhoud dan ventiloconvectoren. Radiatoren zijn ook een flexibele oplossing: ze reageren snel en geven een aangename warmte af. Ze nemen wel wat plaats in beslag.

Er zijn veel mogelijkheden qua soort: horizontale radiatoren, sierradiatoren, handdoekdrogers, ... Uw radiator aansluiten doet Luyts verwarming & sanitair graag voor u. Een radiator heeft ook weinig onderhoud nodig, bestaat in alle formaten en is gemakkelijk aanpasbaar bij renovatie.

 

Of door Convectoren?

Convectoren warmen een kamer heel snel op omdat ze convectiewarmte produceren. Dit wil zeggen dat ze de lucht opwarmen. De warme lucht stijgt, de koude lucht daalt en wordt op haar beurt opgewarmd. Daardoor is de temperatuur overal nagenoeg dezelfde.

Het grote voordeel van convectoren is dat ze inbouwd kunnen worden. Dat is bijvoorbeeld heel handig als er grote raamoppervlakken zijn. Met putconvectoren, weggestopt in de vloer, blijft het zicht en de doorgang vrij. Er is er alleen een rooster zichtbaar en creëert u een afscherming tegen de koudestraling.

Uiteraard kan u een convector ook zichtbaar in de ruimte plaatsen, eventueel verpakt in een aangepaste omkasting. Ze hebben een kleinere waterinhoud dan radiatoren. Daardoor reageert een convector sneller op interne warmtewisselingen.

 

hrfloorpix_ecru-hr.jpg