top of page
Schermafbeelding 2020-10-30 om 09.11.41.

" VERWARMING"

Eén van de belangrijkste investeringen voor de woning is het verwarmingssysteem.
Deze zal in grote mate het comfort bepalen. U maakt er van uw huis een warme thuis mee.
We helpen u met het uitkiezen van een duurzaam, energiezuinig en ecologisch verantwoorde installatie.

Verwarmen op gas? 

De gascondensatieketel recupereert de rookgassen voordat die door de schouw afgevoerd worden. De ketel past zijn vermogen automatisch bij wisselende weersomstandigheden aan (buitenvoeler - weersafhankelijke regeling) alsook naargelang je warmtebehoefte. Afhankelijk van uw warmtebehoefte helpen we u het juiste model kiezen.

modellen:

Bosch condens 7000
Bosch condens 9000
animated-smoke-gif-transparent-13.gif
Black_White-min-600x600-1.png

Verwarmen met een warmtepomp?

Schitterend idee, aangezien onze zon174.000 terawatt aan energie per dag gratis naar onze aarde straalt. Het is alleen maar logisch om hiervan gebruik te maken om onze huizen te verwarmen, en af te koelen. Wij overlopen samen met u de voorwaarden om te bekijken of uw woning of uw project geschikt is om een warmtepomp te installeren. 

modellen:
- luchtbron warmtepompen

- grondbron warmtepompen
   
 snellink naar downloads 

voordelen:

  • energie-efficiënte verwarming

- Tot 75% van uw energieverbruik is gratis – door gebruik van herbruikbare energie uit lucht en bodem

- De hoogst mogelijke efficiency – 3 units warmte-energie voor elke unit electriciteit
- Draagt bij aan het bereiken van een betere energie-certificering bij de beoordeling van uw huis
Efficiënte verwarming voor nieuwbouw en renovaties

  • lagere stookkosten

- warmtepompen kunnen een significante bijdrage leveren aan besparingen in vergelijking met gas, olie of LPG

- 30-60% besparingen op gebruikskosten (afhankelijk van uw huidige stookgrondstof)

- Subsidies en incentives belonen u als u voor groen gaat

- Weinig onderhoud – geen gasvoorziening, geen schoorsteen, geen veiligheidsinspectie nodig

  • verwarming met lage koolstofemissie

- Lucht- en bodempompen kunnen fungeren als uw persoonlijke bijdrage aan de commitment van Europa om energieverbruik uit                          herbruikbare bronnen te halen.

- Warmtepompen bieden tot 50% lagere CO2 dan met fossiele brandstoffen gestookte systemen

- Volledige Eco-design compliance (energy class A+++/A++)

- Warmtepompen produceren geen as of rook

  • het hele jaar door comfort

- Éen oplossing – verwarming via vloerverwarming of radiatoren, warm water en verkoeling

- Passieve en actieve koeling van uw zwembad

thermia_calibra_left.png.webp

Hoe gaat u de warmte in huis verdelen?

Door middel van Vloerverwarming?

Bij vloerverwarming stroomt het warme water door buizen, die verwerkt zitten in de chappe en geven zo hun warmte af aan de chappe. Dit systeem bestaat voor 100% uit stralingswarmte, wat een hoger gevoel aan comfort geeft. Het resultaat? Een constante en gelijkmatige temperatuurverdeling. Vloerverwarming neemt geen plaats in: u moet er geen rekening mee houden bij de inrichting van uw leefruimte.

Vloerverwarming is zuinig omdat ze functioneert met een lagere temperatuur. Deze produceert overwegend voelbare stralingswarmte die volgens de meeste mensen aangenamer aanvoelt. Er circuleert ook minder stof in de ruimte, wat allergielijders zeker zullen appreciëren.

Bij vloerverwarming werken we steeds met meerlagenbuizen van Henco.

Die bestaan uit meerdere lagen: de binnen- en buitenkant zijn vervaardigd uit kunststof (PE-Xc) met een hoogwaardige verbindingslaag waartussen zich een overlangs gelaste aluminiumlaag bevindt. In tegenstelling tot de gewone kunststofbuis zonder aluminium biedt de meerlagenbuis het voordeel dat ze geen zuurstof doorlaat en zo corrosie geen kans geeft. 

De buizen zijn vormvast wat sneller werken mogelijk maakt bij het plaatsen van de vloerverwarming. Kunststofbuizen zonder aluminium zullen na het plooien altijd proberen terugkeren naar de oorspronkelijke stand.

De plaatsing zelf kan op 5 verschillende manieren gebeuren : op een noppenplaat, op staaldraad, op U-profielen, met behulp van tackerclips of via een droog systeem waarbij de buis niet rechtstreeks in contact komt met de dekvloer.

Wij verkiezen meestal het Tacker-systeem: hier wordt op de isolatielaag een kunststoffolie gelegd en vervolgens bevestigen we de buis aan de isolatieplaat door middel van tackerclips. Vervolgens brengt men de dekvloer aan.

Voordelen van vloerverwarming 

  • Geschikt voor elke vloerbekleding

  • meer woonruimte

  • bespaart energiekosten

  • 10 jaar garantie

  • Behaaglijke warmte

  • Gezonde lucht

  • Mogelijk met elke energiebron

  • Topkwaliteit op alle niveaus

     

Of door radiatoren?

Een geschikte radiator voor elke woning!

Bij radiatoren wordt uw huis verwarmd via een combinatie van straling en convectie. Het warme water stroomt door de buizen of platen die op hun beurt stralings- en convectiewarmte afgeven. Een radiator heeft een grotere waterinhoud dan ventiloconvectoren. Radiatoren zijn ook een flexibele oplossing: ze reageren snel en geven een aangename warmte af. Ze nemen wel wat plaats in beslag.

Er zijn veel mogelijkheden qua soort: horizontale radiatoren, sierradiatoren, handdoekdrogers, ... Uw radiator aansluiten doet Luyts verwarming & sanitair graag voor u. Een radiator heeft ook weinig onderhoud nodig, bestaat in alle formaten en is gemakkelijk aanpasbaar bij renovatie.

 

Of door Convectoren?

Convectoren warmen een kamer heel snel op omdat ze convectiewarmte produceren. Dit wil zeggen dat ze de lucht opwarmen. De warme lucht stijgt, de koude lucht daalt en wordt op haar beurt opgewarmd. Daardoor is de temperatuur overal nagenoeg dezelfde.

Het grote voordeel van convectoren is dat ze inbouwd kunnen worden. Dat is bijvoorbeeld heel handig als er grote raamoppervlakken zijn. Met putconvectoren, weggestopt in de vloer, blijft het zicht en de doorgang vrij. Er is er alleen een rooster zichtbaar en creëert u een afscherming tegen de koudestraling.

Uiteraard kan u een convector ook zichtbaar in de ruimte plaatsen, eventueel verpakt in een aangepaste omkasting. Ze hebben een kleinere waterinhoud dan radiatoren. Daardoor reageert een convector sneller op interne warmtewisselingen.

 

Schermafbeelding 2022-01-22 om 09.57.13.png
bottom of page